A hőszigetelés előnyei

A rosszul szigetelt ház, lakás, vagy épület központjában a hőmérséklet jóval több, mint a falak mellett. Ilyenkor szoktuk azt érezni, hogy sugárzik a hideg a falakból, padlóból, födémekből. A hőszigetelés az épület bármely pontján egyenletes meleg érzést biztosít.

Nagyon fontos szempont a szigetelés tervezésekor, hogy rendkívüli mértékben csökkenti a költségeinket, mind a téli mind a nyári időszakban egyaránt.

Köztudott, hogy a fűtési energiatakarékosság rendkívüli mértékben befolyásolja a háztartások kiadásait a téli időszakban.

A fűtési energiahatékonyság mellett ne feledkezzünk meg nyári időszak hűtési energiafelhasználásról sem. Szakemberek kimutatták, hogy a hőszigetelés ebben is segít, mert ahogyan télen benn tartja a hőt, és nem engedi bejutni a hideget, úgy nyáron a meleget zárja ki, és a hűvösebb levegőt őrzi. Tudni kell, hogy a hideg energia háromszor olyan drága, mint a meleg energia, vagyis az, hogy nyáron a lakás hőmérsékletét egy fokkal csökkentsük, háromszor annyiba kerül, mint az, hogy télen egy fokkal növeljük azt. A hőszigetelés tehát jó befektetés a klímával rendelkező háztartások, intézmények számára is.